كارگاه آموزشی يك روزه ائمه جماعات دانشگاه‌های منطقه 5 دانشگاه آزاد در آشتيان برگزار شد

چهارمين كارگاه آموزشی يك روزه ويژه ائمه جماعات دانشگاه‌های استان‌های مركزی، لرستان و همدان، در دانشگاه آزاد اسلامی آشتيان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا – منطقه مرکزی، اردلان‌راد فرماندار آشتیان در این گردهمایی در سخنانی به تشریح اهمیت جایگاه ائمه جماعات پرداخت و اظهار داشت: ارتقای توانمندی‌های تبلیغی ائمه جماعات دانشگاه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده و بی‌شک ائمه جماعات در سطح می‌توانند در دانشگاه‌ها برای ایجاد بصیرت در بین دانشجویان برای مقابله با توطئه و دسیسه‌های دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نقش کلیدی و مهمی داشته باشند.

وی با اشاره به موج بیداری اسلامی و انقلابات منطقه، اظهار کرد: حرکت‌های مردمی و اسلامی مردم کشورهای منطقه که انقلاب آن‌ها به ثمر نشسته و یا در حال انقلاب هستند نیز از نماز جماعت آغاز شده چرا که نماز جلوه‌ گرامی‌داشت و زنده نگه‌داشتن شعائر الهی است.

در ادامه این مراسم هادی طبسی رییس دانشگاه آزاد واحد آشتیان نیز گفت: حضرت امام خميني (ره) با توجه به نقش مهم مسجد در ابعاد عبادي ـ سياسي، نظامي و اجتماعي، وظيفه امام جماعت را بسيار گسترده‌تر از يك نماز جماعت مي‌دانستند و لزوم شايستگي و احراز شايستگي امام جماعت را مورد تأكيد قرار مي‌دادند و بر اين مسئله تأكيد داشتند كه استقامت هر مسجد و اهل مسجد بستگي به امام جماعت آن دارد، چرا كه گاه عدم شايستگي او، موجب انحراف و دوري جماعتي از مسلمين از مسير حق مي‌شود.

وی افزود : دانشگاه آزاد اسلامی برای پنجمین سال پیاپی به عنوان نهاد برتر در گسترش و تعمیق فریضه نماز شناخته شده است که این نشان دهنده اهمیت ویژه دانشگاه آزاد اسلامی به امر اقامه نماز است.

در ادامه این مراسم محمدحسین طاهری عضو هیات علمی گروه ادیان موسسه پژوهشی امام (ره) نیز گفت: اگر يك امام جماعت همه شرايط اخلاقي و فردي و علمي و مديريتي را دارا باشد اما، به محض طرح شبهات و سؤالات سياسي و مسائل روز ، دچار مشكل شود و نتواند به سؤالات و شبهات جواب دهد، ضعف بزرگي دارد. نمازخانه یا مسجد فقط محل عبادت نيست. سياست و مسائل روز هم بايد در مسجد تبيين شوند.

وی با بیان اینکه ائمه جماعات دانشگاه باید از مسائل روز که دانشجویان با آن درگیر هستند آشنا باشند، گفت: عامل ديگر در جذب جوانان به مسجد، برخورداري از علم و دانش روز است. در دوراني كه روزگار سرعت اطلاعات و ظهور و هجوم فرهنگ ها و انديشه هاي مختلف است، روحاني مسجد بايد از علوم و ادبيات روز آگاه باشد تا بتواند مشكلات فكري جوانان را پاسخ گويد.

وی ادامه داد: قبل از اينكه دانشگاه‌ها در ايران تاسيس شود‌، حوزه‌ها و روحانيان با اكثر علوم روز آشنا بودند‌. ايشان با علوم مختلفي چون اسطرلاب، نجوم، فلسفه، طب، فقه، اصول، ادبيات فارسي، عربي، عبري و فرانسه آشنايي داشتند. از همین روست كه در روایات اسلامی، تأكیدی خاصّ بر نمازگزاردن پشت سر عالم و دانشمند شده است.

به گزارش ایسنا، مهدی تراشیون کارشناس مشاوره در رادیو معارف نیز در این کارگاه گفت: پرسشگري از ويژگي‌هاي نسل جوان است به گونه‌اي كه اگر رابطه نزديك تري با آنها برقرار شود يا فضاي مناسب را ايجاد كنيم متوجه مي‌شويم كه سووالات زيادي نسبت به عملكرد سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي حال حاضر و حتي نسبت به عملكرد گذشته دارد. بديهي است بايد پرسشگري اين نسل را ستود و با سعه صدر بدان‌ها پاسخ داد و راه انديشيدن را به آنها آموخت تا زمينه رشد استعداد‌هاي دروني ايشان فراهم شود و در اين راه ائمه جماعات نقش مهمتری نسبت به بقیه دارند.

وی افزود‌: امام جماعت باید علاوه بر جاذبه‌هاي اخلاقی، رفتاری جاذبه‌های ويژه اي از نظر ظاهری داشته باشد، جذابيت مى‏تواند افراد را به شدّت تحت تأثير قرار دهد.

کارشناس مشاوره در رادیو معارف تصریح کرد: جوان اگر احساس کند که مسجد دانشگاه، محلى براى پاسخ گویى به سؤالات اوست و در آن شخصیت ارزشمند‏ و فرهیخته‏اى است که درد او را درک مى‏کند، خواه ناخواه به سمت و سوى او متمایل مى‏گردد و دیگران رانیز با خود همراه مى‏سازد.

منبع: ایسنا